NU SELECTEZI GUNOIUL, VEI PLĂTI DUBLU!

Buzoienii care nu colectează separat deşeurile sunt taxaţi usturător conform de către operatorul de salubritate. Cine aruncă gunoiul de-a valma va plăti dublu pentru factura la RER Buzău, în baza proiectului de hotărâre, aprobat de consilierii locali în luna decembrie a anului trecut. Deja, primele efecte s-au făcut simțite în rândul buzoienilor indisciplinați. În urma unor controale efectuate recent de către inspectorii de salubrizare, la nivelul municipiului Buzău, peste 100 de persoane, care stau la case, vor plăti, în luna mai, tarif dublu la gunoi.

Tariful penalizator, dublu, se va aplica indiferent de numărul de nereguli identificate la o adresă sau la un client, inclusiv pentru o singură abatere într-o lună. Dacă în timpul verificărilor se constată că unul sau mai multe recipiente conțin sau contine alte deșeuri decât cele corespunzătoare, reprezentanții RER vor aplica o etichetă cu mesajul „Conținut Necorespunzător” pe fiecare recipient de colectare cu conținut neconform. Buzoienii prinşi „pe picior greşit” vor primi acasă si pe e-mail o notificare în care sunt anunţaţi că li se va aplica tariful pentru separarea incorectă a fracţiilor de deşeuri municipale.

În ciuda campaniilor de informare, colectarea separată continuă să le dea bătăi de cap buzoienilor care locuiesc la case. O dovedesc rezultatele unui control efectuat astăzi de către inspectorii de salubrizare împreună cu polițiștii locali. Cei care nu colectează separat deşeurile trebuie să știe că mai plătesc și o amendă cuprinsă între 100 și 300 de lei.

O parte dintre cetățenii care locuiesc la case respectă însă regulile de colectare selectivă. Spun că au învățat repede ce au de făcut și nu le este deloc greu.

Dacă în cazul buzoienilor care stau la casă, aceștia pot fi depistaţi mai uşor pentru a fi traşi la răspundere, situaţia se anunţă mai tensionată în rândul celor care locuiesc la bloc. Cât de curând, inspectorii de salubrizare alături de polițiștii locali vor demara controale și la Asociațiile de proprietari din zonele cu blocuri de locuințe.

În urma constatărilor din teren, cei mai mulți cetățeni care locuiesc la case respectă regulile de colectare selectivă. Prin urmare, începând din această lună, cei care colectează corect deșeurile menajere vor găsi pe factura de salubrizare o reducere la tarif.

Related posts